Заарештовані гроші нардепа-втікача Онищенка зникли - НАБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Заарештовані гроші нардепа-втікача Онищенка зникли - НАБУ

Заарештовані гроші нардепа-втікача Онищенка зникли - НАБУ
Джерело:  online.ua

Грошові кошти компанії Quickpace Limited, які були арештовані в "Ощадбанку" через розслідування "газової справи" нардепа Олександра Онищенка, зникли.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

Читайте також: У справі Онищенко вже дев'ять втікачів - САП

Відзначається, що $156,8 млн і більше 218 тис грн на рахунках банку були заарештовані рішенням суду від 24 травня 2016 року, однак, незважаючи на те, що рішення не було оскаржено чи скасовано, станом на 17 жовтня 2017 року вони зникли.

В "Ощадбанку" заявили, що кошти нібито перерахували до держбюджету України, однак посадові особи послалися на заборону розголошення і не надали підтвердження цьому.

"Невідомо, куди і за яких обставин зазначені кошти були перераховані", - підкреслили в НАБУ.

За фактом інциденту порушили кримінальну справу за статтею про незаконні дії по відношенню до арештованого майна.

Як відомо, в 2013-2016 роках злочинна група захопила кошти від реалізації природного газу, чим завдала ПАТ "Укргазвидобування" понад 740 млн грн збитків. На даний момент встановили 29 причетних до схеми, серед яких і Онищенко.

У липні 2016 року депутати Ради дозволили затримання і арешт Олександра Онищенка, проте на той момент політик уже був поза межами України.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про спроби Олександра Онищенка отримати громадянство Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?