Віце-консул Польщі зробив скандальну заяву про приналежність Львова
Категорія
Політика
Дата публікації

Віце-консул Польщі зробив скандальну заяву про приналежність Львова

Віце-консул Польщі зробив скандальну заяву про приналежність Львова
Джерело:  online.ua

Віце-консул Польщі Марек Запур назвав український Львів польським містом.

Про це він заявив в рамках круглого столу в Рівному, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Вандали осквернили українське консульство в Польщі: з'явилося фото

Відзначимо, що Запур заявив, що в 1919-1920 роки Української держави не існувало, і тому не можна говорити, що Польща захопила частину УНР. "Львів - це польське місто. У сучасності можна стверджувати, що Україна таким шляхом окупувала Донбас і Крим", - заявив політик.

Пізніше він намагався порозумітися і розповів, що таким чином оскаржував заяви про окупацію поляками Львова в роки Речі Посполитої. За його словами, в 1918 році Львів був польським містом, а більшість його населення складали поляки, і тому "не можна говорити про окупацію".

Зауважимо, що влада України відреагувала на інцидент. Так, прес-секретар президента Петра Порошенка Святослав Цеголко написав, що останні заяви представників влади Польщі на адресу України "викликають серйозне занепокоєння", і тому Порошенко ініціював надзвичайне засідання Консультаційного Комітету Президентів двох країн.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ "використовував" Варшаву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?