У Конгресі США схвалили виділення $350 млн на військову допомогу Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Конгресі США схвалили виділення $350 млн на військову допомогу Україні

У Конгресі США схвалили виділення $350 млн на військову допомогу Україні

Комітети у справах збройних сил обох палат Конгресу Сполучених Штатів узгодили законопроект щодо оборонного бюджету Пентагону на 2018-й фінансовий рік.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумковий документ за результатом слухань, опублікованому на сайті сенату США.

"Оборонним бюджетом США санкціонується виділення $ 350 млн на надання безпекової допомоги Україні, в тому числі летальної зброї" - зазначається в документі.

При цьому в документі наголошується, що законом будуть накладені обмеження на використання половини від цієї суми - до підтвердження з боку міністра оборони США Джеймса Меттіса, що Україна зробила значні кроки для проведення інституційних реформ в сфері оборони.

Читайте також: Помічник держсекретара США відвідає Київ наступного тижня

В ухваленні оборонного бюджету наступним етапом є формальна процедура голосування по законопроекту в Конгресі США, після чого він має надійти на підпис президентові Дональду Трампу.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Джозеф Данфорд порекомендував Білому дому надати летальну оборонну допомогу Україні для кращого захисту від можливих подальших військових акцій РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?