Час змін настав: чим виділився новий командувач силами АТО
Категорія
Україна
Дата публікації

Час змін настав: чим виділився новий командувач силами АТО

Час змін настав: чим виділився новий командувач силами АТО
Джерело:  online.ua

Генерал-лейтенант, новий командувач силами АТО Михайло Забродський брав участь в бойових діях на Донбасі з початку конфлікту.

Під час командування 95-ю аеромобільною бригадою він і його підопічні удостоїлися безлічі нагород, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Загострення на Донбасі: з'явилося відео обстрілу "Градами" і фото наслідків

Забродський народився в 1973 році в Дніпрі, в 1994 році закінчив військово-космічну академію імені Можайського в Санкт-Петербурзі, після чого деякий служив у ЗС РФ на контрактній основі і повернувся в Україну.

У 2013 році військовий, який тоді перебував в званні полковника, був призначений командиром 95-ї омбр. З 19 липня по 10 серпня 2014 року Забродський зробив 470-кілометровий рейд по Донецькій та Луганській областях, де втратив 13 бійців, але відбив безліч позицій у проросійських бойовиків і звільнив підрозділи 24, 72 і 79-й бригад з оточення.

У березні 2015 року був призначений командувачем високомобільних десантних військ і вже в червні того ж року керував силами антитерористичної операції в боях за Мар'їнку.

Читайте також: Президент висловився про повернення артилерії на Донбас

У червні 2017 року Забродський отримав диплом магістра Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

Генерал-лейтенант має звання Героя України, Орден Богдана Хмельницького III-ступеня, Орден "Золота зірка", Орден Данила Галицького, а також ряд медалей і відзнак.

На минулому тижні Михайло Забродський розповідав про зміни, які вносить в Десантно-штурмові війська України:

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 листопада стало відомо про призначення Михайла Забродського командувачем силами АТО.

При цьому, на Донбасі розформували Донецький напрямок, розділивши його між Луганським і Маріупольським, а також перекинули до лінії розмежування нові підрозділи, - 25-у повітряно-десантну і 79-у десантно-штурмову бригади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?