Українці будуть платити пеню за прострочення оплати комуналки
Категорія
Україна
Дата публікації

Українці будуть платити пеню за прострочення оплати комуналки

Українці будуть платити пеню за прострочення оплати комуналки

Починаючи з 1 січня 2019 року в Україні запроваджується пеня за кожний день прострочення оплати кінцевої після дати, до якої повинні бути оплачені житлово-комунальні послуги.

Про це йдеться у законі про житлово-комунальні послуги, який Верховна Рада України прийняла у четвер 9 листопада, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

Народний депутат України Альона Бабак відзначила, що в законі про ЖКХ, передбачена пеня “з 1 січня 2019 року в розмірі 0,01 % за кожен день прострочення після дати, коли вичерпаний термін оплати”.

Читайте також: Столиця без пересувних цирків-шапіто: Київрада прийняла рішення про заборону

“Це означає, що 100 днів прострочки — це 1% від суми заборгованості, тобто в рік максимальна сума пені становить 3,65%”, - додала нардеп.

Вона також пояснила, що пеня буде нараховуватись у тому разі, якщо оплату за послуги ЖКХ не внесли вчасно до 20 числа місяця або до іншої дати.

Нардеп пояснила, що згідно закону, пеня не буде нараховуватися якщо: держава заборгувала по субсидіях і пільгах або якщо людина має заборгованість з оплати праці, яка підтверджується документально.

“Всім людям, які не зможуть платити за житлово-комунальні послуги з об’єктивних причин, пеня не нараховуватиметься”, - додала депутат.
Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко закликає парламент ухвалити закон про обов’язкову присутність української мови у сфері послуг.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?