Кличко у Франкфурті розповів про успішні інноваційні проекти, які втілюються в Києві
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кличко у Франкфурті розповів про успішні інноваційні проекти, які втілюються в Києві

Кличко у Франкфурті розповів про успішні інноваційні проекти, які втілюються в Києві

Мер Києва Віталій Кличко виступив на Дні німецької економіки, який відбувся в четверг у Франкфурті-на-Майні. У великому заході беруть участь керівники великих німецьких компаній та фірм, представники влади різних рівнів. На економічному форумі обговорювали актуальні проблеми та подальший розвиток економіки і технологій як Німеччини, так і Європи загалом. Україну та її столицю представляли як партнера Європи, про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  сайт мера.

«Ми вдячні всім друзям України за підтримку нашої держави, за допомогу, за визнання Києва надійним партнером. Та сподіваємось на подальшу успішну співпрацю і втілення нових проектів, які допоможуть зробити наше місто ще більш привабливим, комфортним і сучасним», - відзначив у своєму виступі на форумі Віталій Кличко.

Він зазначив, що Україна складно і повільно, але рухається шляхом реформ, а всі зміни та перетворення починаються зі столиці.

Мер Києва розповів про досягнення і зміни, які відбулися в столиці за останніх три роки: про побудову прозорої і відкритої системи управління містом, запровадження технологічної системи Kyiv Smart City, зростання міського бюджету і інвестицій у місто, темпи ремонту доріг, оновлення комунального транспорту, будівництво дитсадків і шкіл.

«І на одне з головних місць для українців сьогодні вийшла безпека, бо багато намагань дестабілізувати ситуацію в Україні, посіяти страх і паніку серед людей. Одним з ключових напрямків, який ми розвиваємо в Києві задля безпеки і дотримання порядку є відеоспостереження. Ми використовуємо найновіші технології. І встановлюємо зараз у Києві інтелектуальні камери, які можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок. Ми вже встановили понад 4 тис таких відеокамер, до кінця року встановимо ще 2 тисячі, а наступного – іще 4 тисячі», - підкреслив Київський міський голова.

Також, відзначив мер, у Києві створили дата-центр, куди стікається вся інформація з цих відеокамер для подальшої обробки даних. І ними користується поліція, правоохоронні органи.

«З проектів, які ми втілили, і якими я пишаюся як мер Києва – це і реконструкція Київського велотреку, який повернули місту, бо його хотіли забудувати. І створення найгарнішого парку міста – Наталка. Ми також розпочали реконструкцію столичного зоопарку, щоби він відповідав найвищим європейським і світовим критеріям», - підкреслив Віталій Кличко. І додав, що сьогодні Київ також залучає і заохочує інвесторів до втілення великих проектів з розбудови туристичної інфраструктури. Це будівництво канатної дороги, оновлення фунікулеру, створення великого парку розваг (українського Діснейленду) у Гідропарку та інші.

У п‘ятницю в німецькому місті Вольфсбург Кличко також візьме участь в конференції федеральних міністрів транспорту Німеччини. Де, зокрема, обговорить з фахівцями питання добудови Подільсько-Воскресенського мосту в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?