Стало відомо, куди зникли заарештовані кошти Онищенка
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, куди зникли заарештовані кошти Онищенка

Стало відомо, куди зникли заарештовані кошти Онищенка
Джерело:  online.ua

Кошти, які були арештовані в рамках розслідування "газової справи" на рахунках підконтрольної нардепу-втікачу Олександру Онищенку компанії Quickpace Limited, були спецконфісковані.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАБУ.

Читайте також: НАБУ просить іноземних партнерів допомогти в розшуку і затриманні Онищенка

У Генеральній прокуратурі розповіли, що "Ощадбанк" перерахував заарештовані кошти в Державну казначейську службу, після чого парламент визначить їх цільове використання.

Бюро заявило, що не мало заперечень проти конфіскації, проте вона була проведена із зайвою секретністю, що може дати підстави оскаржити рішення або вирішити, що від громадськості щось приховують.

Так, в НАБУ впевнені, що ГПУ мала попередньо довести причетність грошей до колишнього директора компанії "Газ України-2020" Аркадія Кашкіна, і домогтися скасування арешту у "газовій справі".

"Спецконфіскація не застосовується до грошей, що призначені для відшкодування збитків", - додали у відомстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в НАБУ заявили, що з рахунків підконтрольної Онищенку компанії Quickpace Limited в "Ощадбанку" пропали $157 млн і 218 тис грн. За фактом незаконних операцій з арештованим майном відкрили кримінальну справу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?