Порошенко розповів про стабілізацію економіки України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко розповів про стабілізацію економіки України

Порошенко розповів про стабілізацію економіки України
Джерело:  president.gov.ua

Україна змогла досягти макроекономічної стабільності, в той час як загальний економічний прогноз на 2017-2018 роки оптимістичний.

Про це державний лідер Петро Порошенко висловився 9 листопада на прес-конференції, присвяченій перспективам посилення потенціалу України, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Рада затвердила зміни в держбюджеті: на що виділили гроші

Відзначається, що в Україні фіксуються тенденції до зростання економіки. Зокрема, за півроку 2017 року ВВП зріс на 2,5%, за 9 місяців інфляція склала 10,2%, в той час як темпи будівництва і товарообіг міжнародної торгівлі зросли більш ніж на чверть.

Станом на жовтень 2017 року міжнародні резерви НБУ склали майже $18,5 млрд, при цьому, згідно з прогнозом МВФ, в цілому за поточний рік очікується зростання ВВП на рівні в 2%, і в 2018 році, - на 3,2%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про зростання суми загального державного боргу України до рекордної позначки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?