Гройсман звернеться до ГПУ щоб почати розслідування щодо невиплат зарплат медикам у Смілі
Категорія
Україна
Дата публікації

Гройсман звернеться до ГПУ щоб почати розслідування щодо невиплат зарплат медикам у Смілі

Гройсман звернеться до ГПУ щоб почати розслідування щодо невиплат зарплат медикам у Смілі
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звернеться до Генеральної прокуратури щодо перевірки невиплати заробітних плат працівникам спеціалізованої медико-санітарної частини №14 Сміли, що у Черкаській області.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відповіді прем'єра під час години запитань до уряду на каналі Ради.

"Я звернуся до ГПУ щодо проведення розслідування, щоб вияснити, хто довів до заборгованості із зарплати перед лікарями. Я хочу, щоб місцева влада та всі причетні несли всю відповідальність, зокрема й кримінальну. Тому що не платити зарплату - це злочин", - сказав Гройсман.

Гройсман повідомив про ситуацію, яка привела до виникнення заборгованості перед медиками.

Читайте також: Кабмін звільнив медиків від обов'язкового відпрацювання після вишу

"У рамках чинного законодавства спеціалізовані клініки передаються на місцеві бюджети. Уся країна зібрала ці медзаклади і фінансує сьогодні. Але Сміла прийняло зовсім інше рішення - не брати їх на свій бюджет. Таким чином, вони втратили статус держустанови і до місцевих установ їх не прийняли. І це питання відповідальності місцевих органів влади", - наголосив Гройсман.

Прем'єр додав, що хоче підтримати медиків, тому змушений втрутитися, щоб дати відсіч бездіяльності на місцевому рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, українські лікарі можуть працювати за тими ж інструкціями, які використовують медики в 40 країнах світу. Раніше це було незаконним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?