Британія має заплатити 60 млрд євро за Brexit, - президент Європарламенту
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія має заплатити 60 млрд євро за Brexit, - президент Європарламенту

Британія має заплатити 60 млрд євро за Brexit, - президент Європарламенту
Джерело:  Berliner Morgenpost

Європейський союз очікує від Лондона щонайменше 60 млрд євро виплат у рамках виконання фінансових зобов’язань Великої Британії перед ЄС.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю президента Європарламенту Антоніо Таяні для Berliner Morgenpost.

"Як на мене, це повинні бути як мінімум 60 млрд євро. Якщо ЄС прийме меншу суму, європейські громадяни будуть змушені заплатити за цю різницю. Але чому німці, італійці, іспанці чи нідерландці повинні оплачувати рахунок британців?", - повідомив лідер ЄС.

Читайте також: Британія готова сплатити ЄС 20 млрд євро за Brexit

Крім того, Таяні наголосив, що Британія може вийти з ЄС до встановленого парламентом терміну лише у разі, якщо до кінця цього вдасться досягти рамкової угоди за трьома найголовнішими пунктам - щодо виплат Євросоюзу, забезпечення прав громадян країн ЄС в Британії, кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

"Лише на цьому підґрунті ми зможемо присвятити себе майбутнім торговим відносинам з Британією. Проблема не в нас: ЄС промовляє одним голосом. Швидше, уряд у Лондоні бореться з великою кількість труднощів", - підсумував Таяні.

Як повідомляв ONLINE.UA, в парламенті Великої Британії запланували оформити законодавчо точний час виходу королівства з Європейського Союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?