Україна має долучитися до Всесвітнього дня вторинної переробки
Категорія
Світ
Дата публікації

Україна має долучитися до Всесвітнього дня вторинної переробки

Україна має долучитися до Всесвітнього дня вторинної переробки
Джерело:  update.com.ua

Щороку 15 листопада відзначається Всесвітній день вторинної переробки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Update.

Головною метою є привернути увагу до проблеми та спонукати владу, громадськість та промислові структури до дії. Цей захід був уперше проведений жителями США у 1997 році.

У сучасному світі, а особливо в Україні, дуже гостро стоїть проблема накопичення та переробки відходів. У той час, як у Європі на вторинну переробку відправляється близько 90% сміття, то в Україні, переважна більшість відходів відправляється на сміттєві полігони.

Читайте також: «Сміттєва блокада» Львова: недоброзичливці є всередині країни

Українці можуть посприяти та попередити сміттєву катастрофу у містах. Для цього потрібно переглянути своє відношення до цієї проблеми. Кожен повинен почати з себе, зі своєї домівки.

Перш за все, необхідно сортувати сміття, відділяти харчові відходи та викидати їх окремо, адже вони псуються та гниють.

Усі інші відходи, такі як пластик, скло, папір та макулатура, метал та бляшанки, варто викидати у окремі контейнери. Якщо ж у дворі біля вашого будинку не встановлені такі контейнери для роздільного сміття, то в такому разі його можна віднести до пунктів вторинної переробки.

Звісно, без сприяння держави, громадяни не зможуть самостійно подолати цю проблему. Але ж варто з чогось починати.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, з 1 листопада 2017 року у київських пунктах переробки вторинної сировини почнуть приймати поліетиленові пакети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?