Путін зробив гучну заяву про полонених українців на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін зробив гучну заяву про полонених українців на Донбасі

Путін зробив гучну заяву про полонених українців на Донбасі
Джерело:  РІА Новини

Президент Росії Володимир Путін обіцяв особисто переговорити з ватажками угруповань "ДНР" і "ЛНР" про обмін полоненими.

Про це він заявив на зустрічі зі своїм кумом, лідером "Українського вибору" Віктором Медведчуком, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.

Читайте також: Бойовики відмовляються обговорювати обмін полонених без Медведчука - Геращенко

Відзначається, що Медведчук на зустрічі нагадав, що, за Мінськими угодами, обмін повинен відбуватися за формулою "всіх на всіх", але Україна законодавчо не може реалізувати цей принцип по відношенню до полонених, що залучені за особливо тяжкі злочини.

Так, українська сторона готова обміняти 306 полонених на 74 українців, які утримуються на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, і політик закликав Путіна вплинути на рішення ватажків угруповань "ДНР" і "ЛНР" Олександра Захарченко та Ігоря Плотницького, щоб вони погодилися на перший етап обміну.

"Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом і "Донецької республіки", і "Луганської республіки", - пообіцяв Путін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше помічник Путіна Владислав Сурков на зустрічі із спецпредставником США Куртом Волкером погодився лише на три з 29 запропонованих абзаців по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?