Уряд збільшив допомогу сім'ям загиблих військових до 1,2 млн грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд збільшив допомогу сім'ям загиблих військових до 1,2 млн грн

Уряд збільшив допомогу сім'ям загиблих військових до 1,2 млн грн

Кабмін збільшив одноразову матеріальну допомогу з 500 до 750 прожиткових мінімумів сім'ям українських військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків або внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням ним службових обов'язків. Таке рішення було прийнято на засіданні парламенту 15 листопада.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Уряд збільшив суму допомоги сім'ям загиблих на службі військовиків з 800 тис. грн до 1,2 млн грн (прожитковий мінімум на 1 січня 2017 року – 1,6 тис. грн)", – повідомляється на урядовому порталі.

Читайте також: В Україні істотно збільшилися обсяги грошових переказів

При цьому вказується, що розмір допомоги сім'ї у разі загибелі військовика в період проходження служби у військовому резерві військовослужбовцям строкової служби, військовозобов'язаних та резервістів, які призвані на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори, залишився тим самим - 500 прожиткових мінімумів.

Також повідомляється, що уряд України збільшив з 250 до 400 прожиткових мінімумів одноразову допомогу тим працездатним, хто отримав інвалідність з встановленням I групи, з 200 до 300 прожиткових мінімумів - II групи, з 150 до 250 прожиткових мінімумів – III групи.

Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 14 листопада, Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект про державний бюджет на 2018 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?