Одеський екс-депутат фінансував терористів, - СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Одеський екс-депутат фінансував терористів, - СБУ

Одеський екс-депутат фінансував терористів, - СБУ

Співробітники СБУ викрили факти фінансування колишнім депутатом Одеської міської ради спільно з менеджментом будкомпанії незаконних збройних формувань - так званих "ДНР" та "ЛНР".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

За повідомленням Служби безпеки України, правоохоронці встановили, що один із найбільших одеських забудовників не відображає частину проданої нерухомості у фінансовій документації та отримує від цього готівку.

Потім ці кошти передавалися одному з колишніх депутатів міської ради Одеси, який мав "інтереси" у будівельному бізнесі.

Читайте також: На Донбасі підірвали автомобіль поліції, є загиблий

Співробітники СБУ зафіксували, що депутат, оголошений у міжнародний розшук, переховується від українського правосуддя на території Російської Федерації. Крім того, він спрямовує відсоток від отримуваної суми на фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій "ДНР/ЛНР".

Правоохоронці зазначають, що для отримання додаткових доказів фінансування тероризму у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, відбуваються обшуки в місцях проживання та офісних приміщеннях будівельної компанії фігурантів кримінальної справи.

Як повідомляв ONLINE.UA, депутат Держдуми РФ від партії "Єдина Росія" Віталій Мілонов назвав Україну "Євросомалі" через рішення СБУ заборонити йому в’їзд в країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?