Вчені знайшли планету з придатною для життя температурою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вчені знайшли планету з придатною для життя температурою

Вчені знайшли планету з придатною для життя температурою
Джерело:  Astronomy & Astrophysics

Вчені повідомили про відкриття нової екзопланети з температурою, яка придатна для життя. Вона знаходиться в 11 світлових роках від Сонячної системи.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на журнал  Astronomy & Astrophysics.

Відкрита астрономами планета Ross 128 b обертається навколо червоного карлика Ross 128 в зоні зірки. Дослідники вважають, що Ross 128 b складається в основному не з газу, а з гірських порід, і має температуру поверхні, придатну для життя, - від - 60° до 20°С.

Маса екзопланети складає 1,35 мас Землі, вона розташована в 20 разів ближче до Ross 128, ніж Земля до Сонця - тому рік на Ross 128 b триває всього 9,9 дня. Той факт, що поверхня екзопланети не нагрівається пов'язаний з тим, що червоні карлики - досить холодні зірки. Втім, поки не відомо чи є на планеті атмосфера.

Читайте також: NASA відобразила політ невідомої планети біля Сонця (відео)

Для червоних карликів характерні часті спалахи, які можуть знищити все живе на планетах, проте Ross 128 - доволі спокійна в цьому плані зірка.

Спостереження за зіркою Ross 128 почалися ще 12 років тому, у 2005. З 2013 року астрономи стежили за нею пильніше і, нарешті, змогли виявити екзопланету.

Як повідомляв ONLINE.UA, хаббл NASA імовірно виявив воду на трьох планетах в системі TRAPPIST-1. Хаббл розташований на орбіті семи планет земного розміру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?