Гройсман вимагає від Угорщини припинити шантаж України щодо нацменшин
Категорія
Політика
Дата публікації

Гройсман вимагає від Угорщини припинити шантаж України щодо нацменшин

Гройсман вимагає від Угорщини припинити шантаж України щодо нацменшин
Джерело:  Еспресо

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив, що угорські політики повинні припинити говорити з Україною тоном шантажу щодо нацменшин.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еспресо.TV.

Прем'єр прокоментував заяви угорських високопосадовців, пов'язані з критикою положення щодо нацменшин в ухваленому нещодавно законі про освіту.

"Ми нікому не дозволимо як велика європейська 45-мільйонна країна розмовляти з нами у тоні шантажу. Це має бути наша спільна позиція - і парламенту, і президента і уряду", - заявив Гройсман.

Читайте також: Угорщина організовує сепаратистську акцію "Самовизначення для Закарпаття"

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив 17 листопада, що Угорщина прагне надати громадянство етнічним угорцям, які живуть у Закарпатті.

"Угорське громадянство для закарпатців – це не тільки емоційне питання, а й екзистенційне, оскільки дозволяє вільно пересуватися світом. Уряд прагне цього, аби після сотні років репресій від "Тріанону" люди відчули переваги бути громадянином Угорщини", - повідомив Шем’єн.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівник Міністерства освіти і науки України Лілія Гриневич нещодавно заявила, що Угорщина розв’язує мовний скандал навколо українського закону "Про освіту" в рамках проведення передвиборчої кампанії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?