Північна Корея будує підводний човен з балістичними ракетами
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея будує підводний човен з балістичними ракетами

Північна Корея будує підводний човен з балістичними ракетами
Джерело:  Reuters

КНДР будує свій перший підводний човен зі спеціальним обладнанням для балістичних ракет.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Агентство, посилаючись на розслідування 38 North, пише про наявність супутникових знімків північнокорейської військово-морської верфі, які були зроблені 5 листопада. Вони вказують на активність суднобудівної верфі КНДР в провінції Сінпхо.

"Наявність того, що виглядає секціями корпусу підводного човна на майданчиках, передбачає будівництво нового підводного човна, можливо, підводного човна SINPO-C, здатного нести балістичні ракети", - йдеться в звіті 38 North.

Читайте також: У Північній Кореї пригрозили нанести "несподіваний удар" США

У доповіді також повідомляється, що протягом 2017 року тривав рух частин і компонентів на двох майданчиках, що розташовані поруч з конструкторськими залами в центрі верфі.

На фото від 5 листопада видно два великих круглих об'єкта, які можуть бути секціями корпусу тиску підводного човна. Вони набагато більші, ніж у північнокорейському підводному човні класу ROMEO.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Міжнародного агентства з атомної енергії при ООН Юкія Амано заявив, що КНДР досягла "швидкого прогресу в розвитку ядерної зброї" за останні роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?