У Києві обговорили проблему гендерного дисбалансу в українських ЗМІ
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві обговорили проблему гендерного дисбалансу в українських ЗМІ

У Києві обговорили проблему гендерного дисбалансу в українських ЗМІ
Джерело:  online.ua

Сьогодні, 17 листопада у Києві відбувся круглий стіл «Проблема гендерного дисбалансу в українських ЗМІ. Чи є шляхи вирішення?», повідомляє ONLINE.UA.

Організаторами заходу виступили: Комісія із журналістської етики; Інститут масової інформації; Інститут розвитку регіональної преси; кампанія проти сексизму «Повага»; соціальний проект "Жінки - це 50% успіху України" за підтримки Національного демократичного інституту (НДІ) та Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

На засіданні круглого столу брали участь Ірина Славінська - Громадське радіо, гендерна координаторка кампанії ПОВАГА; Андрій Куликов - голова Комісії з журналістської етики; Оксана Романюк - виконавча директорка Інституту масової інформації; Діана Дуцик - виконавча директорка Детектор Медіа; Вікторія Сюмар - голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики; Петро Шуклінов – головний редактор онлайн видання Ліга.net.

Читайте також: Гендерна нерівність настільки поширена, що ми її просто не помічаємо

Були зачитані результати досліджень українських ЗМІ, які моніторили телеканали, новини та політичні ток-шоу. За результатами цих досліджень стало відомо, що в українських новинах жінки згадуються у три рази рідше ніж чоловіки. Також згідно даних, жінок дуже рідко запрошують як гостей до студій соціально-політичних ток-шоу на телеканалах.

Учасники круглого столу також підкреслили, що такий гендерний дисбаланс існує, тому що журналісти не розуміють корінь цієї проблеми. Тому, треба проводити серед них тренінги та просвітницьку роботу.

Одна із учасниць, Марина Сингаївська зазначила, що в агентствах, на випуску і стрічці, де більше стресу, працюють як жінки, так і чоловіки.

«Тому, мені здавалося завжди, що питання гендеру в журналістиці трохи перебільшено», - сказала вона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?