Рабінович: Держава не індексує соціальні виплати на користь людей
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рабінович: Держава не індексує соціальні виплати на користь людей

Рабінович: Держава не індексує соціальні виплати на користь людей

Думку про те, що в разі прийняття Державного бюджету на 2018 рік у поточній версії, економічна криза в країні тільки посилиться, висловив народний депутат України, лідер політичної партії «За життя» Вадим Рабінович в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна ». Про це повідомляє Glavred.info, передає ONLINE.UA.

«Я ще про бюджет цього року говорив, що його прийняття обіцяє нам економічну загибель. Влада твердила, що всі економічні показники будуть рости. В результаті сьогодні ми маємо жебрацькі зарплати, пенсії і курс 27 гривень за долар. У разі прийняття бюджету на 2018 рік у нинішньому вигляді, економічна криза в країні тільки посилиться, а людям стане жити ще гірше», - переконаний парламентарій.

Народний депутат висловився з приводу значного збільшення витрат на утримання Апарату Верховної Ради, а також Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабміну, передбачене бюджетом-2018.

«Тепер про бюджет-2018 в цифрах: на 69% збільшаться витрати на утримання апарату Верховної Ради і на 244% збільшаться витрати тільки на Господарсько-фінансовий департамент Кабміну. Вдумайтеся! Мало того, що мільярди витрачаються на цих нероб-депутатів, так вони ще через бюджет протягують їм підвищення фінансування!» - обурився нардеп.

Він також зазначив, що рівень соціальних виплат населенню фактично «заморожений», так як в Держбюджеті на наступний рік не враховані інфляція і коливання курсу долара.

«При цьому мінімальну зарплату підвищать всього лише на 10%, а показник реальної інфляції складе 27%. Влада фактично заморожує рівень соцвиплат населенню, не враховує інфляцію і коливання курсу долара, який може злетіти до 30-35 гривень! До того ж в цьому бюджеті і мови не йде про індексацію або перегляд соцвиплат. У всіх країнах світу держава переглядає рівень соціального забезпечення на користь громадян - це його обов'язок. Чому ж ви позбавляєте українців права на допомогу?» - заявив політик.

«Я не буду голосувати за цей бюджет і закликаю всіх депутатів, у яких залишилася хоч крапля совісті, вчинити точно так же. Це бюджет вбивства нашої країни, бюджет знищення завтрашнього дня, за нього голосувати не можна», - підсумував політик.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?