Безкоштовні ліки для українців: аптекам компенсували майже третину мільярда
Категорія
Україна
Дата публікації

Безкоштовні ліки для українців: аптекам компенсували майже третину мільярда

Безкоштовні ліки для українців: аптекам компенсували майже третину мільярда
Джерело:  rbc.ua

Українським аптекам були компенсовані 306 млн гривень з держбюджету, які в рамках державної програми «Доступні ліки» були витрачені на видані українцям 11 млн рецептів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

Уже в минулому місяці ліки, присутні в списку доступних препаратів, були в наявності в кожній третій українській аптеці. Про такі дані повідомив МОЗ, підкресливши, що в регіонах лише комунальні та державні медустанови можуть видавати подібні рецепти, оскільки аптеки в подібному ключі не взаємодіють з приватними клініками.

Читайте також: МОЗ дозволило лікарям України використовувати міжнародні клінічні протоколи

Відзначимо, що в програмі безкоштовних ліків бере участь 21 речовина, які використовуються в 198 торгових марках.

У поточному році Кабмін підняв спочатку виділену суму на безкоштовні рецепти з 500 до 700 мільйонів гривень. У наступному році з держбюджету на «доступні ліки» планують виділити вже 1 мільярд гривень.

Як раніше повідомляв ONLINE.UA, вчені навчили штучний інтелект виявляти потенційних самогубців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?