Перший Український Жіночий Конгрес відбудеться у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший Український Жіночий Конгрес відбудеться у Києві

Перший Український Жіночий Конгрес відбудеться у Києві
Джерело:  womenua.today

У Києві 22-23 листопада 2017 року відбудеться перший Український Жіночий Конгрес, організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт події.

Конгрес збере біля 300 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, щоб об’єднати їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

В рамках Конгресу відбудеться 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.

В тематичних обговореннях візьмуть участь перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники Уряду, міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти.

Таким чином, Український Жіночий Конгрес створить постійно діючу публічну платформу, яка сформує порядок денний з ґендерної політики для Верховної Ради України, Уряду, приватного і громадського секторів та медіа-спільноти.

На Конгресі буде представлено дві фотовиставки – «Не жіноча справа», підготовлена в рамках кампанії проти сексизму у політиці і ЗМІ «Повага» за підтримки Національного Демократичного Інституту в партнерстві з Благодійним фондом «Добра листівка», та «Жінки, мир і безпека в Україні», яку ініціював «Український жіночий фонд» за підтримки ООН Жінки.

Онлайн-трансляцію заходу можна дивитись на ONLINE.UA:

22 листопада 2017 року, 10:00 - 12:30: 

«Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні» 

   22 листопада 2017 року, 13:30 - 16:00: 

«Жінки, мир та безпека» 

22 листопада 2017 року, 16:15 - 18:30: 

«Втомились мовчати! Запобігання та протидія ґендерно обумовленому насильству проти жінок»

Також онлайн-трансляцію події можно буде переглянути англійською мовою на YouTube-каналі  Українського Жіночого Конгресу.

Довідково: Міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» створено з метою покращення становища жінок у суспільстві, активізації суспільного діалогу щодо забезпечення ґендерної рівності в різних сферах суспільно-політичного життя. Об’єднання діє на принципах самоврядування, є відкритим до приєднання інших народних депутатів та налаштоване на співпрацю з керівництвом Верховної Ради, депутатськими фракціями та комітетами Верховної Ради України, Адміністрацією Президента та Кабінетом міністрів України, іншими органами державної влади, громадськими організаціями та об’єднаннями.

Місія: просування ґендерної рівності покращення становища жінок у суспільстві; надання політиці рівних можливостей цілеспрямованості та системності; об’єднання зусиль законодавчої і виконавчої влади та громадянського сектору щодо просування прав жінок; сприяння процесу адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?