Перший Український Жіночий Конгрес: Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший Український Жіночий Конгрес: Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні

Перший Український Жіночий Конгрес: Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні
Джерело:  online.ua

У Києві пройшло відкриття Першого Українського Жіночого Конгресу, який триватиме два дні 22-23 листопада. Конгрес організовано за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», за підтримки Національного Демократичного Інституту, повідомляє ONLINE.UA.

Урочисте відкриття провів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман з короткою промовою.

Далі учасники перейшли до першої дискусійної платформи: «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні». Із вступним словом виступила модераторка платформи Олена Кондратюк, народна депутатка України, співголова МФО «Рівні можливості», Секретар Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики.

Інгібйорг Сольрун Гісладоттір, Директорка Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ відзначила: «Стільки жінок зібрати тут – це посилає чітке повідомлення до всіх в Україні. Це значить, що Україна буде робити великі кроки до гендерної рівності».

Продовжила дискусію Ірина Геращенко, Перший заступник Голови Верховної Ради України, Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях. «Ми пройшли за ці шість років (за шість років існування МФО «Рівні можливості») дуже великий шлях як і в подоланні стереотипів, так і втому що жінки мають сьогодні набагато більше впливу на прийняття рішень» - сказала вона.

Потім слово взяли Кетеван Ціхелашвілі, Державна міністерка Грузії з питань примирення та громадянської рівності та Іванна Климпуш-Цицнадзе, Віце-премєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України

Ірина Луценко, народна депутатка України, представниця Президента України у Верховній Раді України у промові розповіла про бачення Президента України проблеми гендерної рівності.

До участі у дискусії долучилися Сюзан Косінскі Фрітц, Директорка Місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові та Турхільдур Сунна Еварсдоттір, членкиня Парламенту Ісландії, Голова делегації Ісландії в Парламентській Асамблеї Ради Європи

Зі спеціальним словом виступив Мартін Хагстрьом, Посол Швеції в Україні. «Швеція брала участь у просуванні гендерної рівності, ми багато над цим працювали не тільки в себе, а й в світі тривалий час. Ми також сьогодні і тут працюємо як посольство у цьому напрямку. Також ми підтримуємо чимало проектів, багато з яких тут пролунали».

На обговоренні першої платформи сфокусували увагу представників та представниць влади та громадськості на необхідності більшого залучення жінок до процесу прийняття рішень, підняли проблему недостатньої представленості жінок в державних органах та ОМС на різних рівнях.

Також, учасники та учасниці обговорили ефективність жінок при владі та визначили основні проблеми, з якими стикаються жінки-політикині на своєму шляху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?