Перший Український Жіночий Конгрес: другий день - онлайн-трансляція
Категорія
Україна
Дата публікації

Перший Український Жіночий Конгрес: другий день - онлайн-трансляція

Перший Український Жіночий Конгрес: другий день - онлайн-трансляція
Джерело:  online.ua

У Києві 22-23 листопада проходить Перший Український Жіночий Конгрес, який організовано за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», за підтримки Національного Демократичного Інституту, повідомляє ONLINE.UA.

Протягом другого дня Конгресу запланована дискусійна платформа «Розширення економічних можливостей та прав жінок», яка має на меті актуалізувати питання ґендерної рівності як чинника конкурентоспроможності держави, а також визначити, яким має бути розвиток професійного, управлінського та підприємницького потенціалу жінок. Учасники дискусії обговорюватимуть роль жінок в економічному розвитку, перешкоди, які заважають жінкам брати участь в економічному та господарському розвитку, а також запропонують способи усунення таких перешкод. Дискусію модеруватиме Олексій Мушак, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин. Спікери та спікерки першої частини дискусійної платформи: Елла Лібанова, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М.В. Птухи НАН України, Оксана Маркарова, Перша заступниця Міністра фінансів України, Андрій Пишний, Голова Правління «Ощадбанк», Тамара Соляник, керівниця Програми «Лідерство в економічному врядуванні» USAID.
Спеціальне слово по закінченню дискусії щодо розширення економічних можливостей та прав жінок матиме Наталія Микольська, заступниця Міністра економічного розвитку і торгівлі України. Серед спікерів та спікерок другої частини дискусійної платформи: Олена Кошарна, засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital, Надія Гладкевич, директорка групи компаній «Реноме», Бет Воронюк, канадська експертка з ґендерних питань, Мікаела Демарія, директорка з комерційних операцій у Східній Європі та Центральній Азії, Туреччині та Кавказі у Procter & Gamble Company.

Дискусійну платформу «Успішні жінки – успішні громади! Або подолання жінками перешкод та суспільних викликів у місцевих громадах» модеруватиме Олексій Рябчин, народний депутат України, член МФО «Рівні можливості», Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності Комітету Верховної
Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Дана дискусія має привернути увагу до проблем, з якими стикаються жінки в регіонах та як вони знаходять їх
вирішення, а також учасники планують обговорити, як інтегруються у місцеві громади жінки-ВПО і долучаються до позитивних змін. Спікери та спікерки: Геннадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, Дебра Баттон, громадська лідерка, колишня мер міста Вейбурна (Канада) та президентка Асоціації міських муніципалітетів провінції Саскачеван, Даян Банян, ґендерна експертка Ради Європи, колишня депутатка міської ради м. Брістоль (Великобританія), директорка консалтингової компанії Gender Equality Mainstreaming (GEM), Великобританія, Лілія Кісліцина, депутатка Краматорської міської ради, Голова Вищої ради Всеукраїнського клубу успішних жінок «Жінки України», Світлана Спажева, Голова Покровської селищної громади Дніпропетровської області, Тетяна Дурнєва, виконавча директорка Громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ». Спеціальне слово по закінченню дискусії матиме Роман Ващук, Посол Канади в Україні.

Наступна дискусійна платформа другого дня Конгресу буде на тему  «Ґендер в освіті та роль медіа в інформаційно-просвітницькій  діяльності щодо ґендерних питань», яку модеруватиме  Олена Фроляк, головна редакторка інформаційної служби ICTV. Завданням дискусії є визначити напрямки ґендерної просвіти в Україні та шляхи запровадження ґендерних підходів в освіті та обговорити роль ЗМІ у питаннях ґендерної просвіти та наголосити на неприпустимості ґендерної дискримінації у ЗМІ. У дискусії братимуть участь: Світлана Войцеховська, народна депутатка України, співголова МФО «Рівні можливості», Голова підкомітету з питань законодавства про статус народного депутата України Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України, Роман Греба, заступник Міністра освіти і науки України, Ольга Герасим’юк, Перша заступниця голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Лариса Денисенко, правозахисниця, письменниця, журналістка, Джему Грін, журналістка, політикиня, екс-президентка Жіночого медіа-центру, Інна Кузнецова, головна редакторка Київського бюро Радіо Свобода, Тетяна Кузнєцова, деканка факультету журналістики Національного університету «Одеська юридична академія».


Дискусійна платформа «Жіноче лідерство та менторство. Не конкурентки, а партнерки!» ставить за мету мотивувати жінок-лідерок з різних сфер діяльності до солідарності та менторської підтримки одна одної, а також обговорити успішний досвід об’єднання зусиль жінок для вирішення проблем у суспільстві. Модераторка дискусії - Олеся Жулинська, директорка зі зв'язків з громадськістю «Кока-Кола
Україна». Спікери та спікерки: Єва Румінська-Зімні, членкиня Програмної ради Польського Жіночого Конгресу, Фіона Баклі, викладачка кафедри урядування та політики в Університетському коледжі, Корку, Ірландія, та співзасновниця Ірландської групи 50/50, Ольга Руднєва, директорка Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД», Тамара Смовженко, ректорка Університету банківської справи Національного банку України, Наталія Климовська, проректорка з розвитку та комунікацій Українського Католицького Університету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?