Розширення економічних можливостей та прав жінок: їх роль у розвитку України
Категорія
Україна
Дата публікації

Розширення економічних можливостей та прав жінок: їх роль у розвитку України

Розширення економічних можливостей та прав жінок: їх роль у розвитку України
Джерело:  online.ua

У Києві сьогодні, 23 листопада проходить другий день Першого Українського Жіночого Конгресу, організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», за підтримки Національного Демократичного Інституту, повідомляє ONLINE.UA.

Темою першої дискусійної платформи другого дня стало « Розширення економічних можливостей та прав жінок ». Зі вступним словом виступив модератор платформи Олексій Мушак, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Перша спікерка Елла Лібанова, директорці Інституту демографії та соціальних досліджень ім. М. В. Птухи НАН України, сказала: «Ми можемо змінити ситуацію, якщо ми змінимо наше розуміння нашого статусу, наших можливостей, нашого потенціалу. І чесно кажучи, найбільший позитив в мене вселяє зміна жіночого представництва в Верховній Раді».

До обговорення долучились Оксана Маркарова, Перша заступниця Міністра фінансів України та Андрій Пишний, Голова Правління «Ощадбанк», який підкреслив: «Дві третини усіх вакансій керівного складу Державного ощадного банку були заповнені саме жінками. Сьогодні третина керівників регіональних управлінь – це жінки».

Наталія Микольська, заступниця Міністра економічного розвитку і торгівлі України, відзначила: «В експортній стратегії чітко відзначено, що великою проблемою є мала залученість жінок до експортної діяльності. І як говорить світовий банк, якщо до 2025 року ми подолаємо ґендерну нерівність, український ВВП може зрости у чотири рази».

Також учасники та учасниці обговорили необхідність прийняття Стамбульської конвенції та відповіли на запитання залу.

У другій частині дискусійної панелі прийняла участь  Олена Кошарна, засновниця та головна виконавча директорка Horizon Capital, яка розказала про себе та свій шлях: «Моя мама мені казала: «Ти будь фінансово незалежна». І я вважаю, що рівність починається з фінансами».

Надія Гладкевич, директорка групи компаній «Реноме» та  Бет Воронюк, канадська експертка з ґендерних питань по черзі виступили з промовами.

Останньою спікеркою у цій панелі стала Мікаела Демарія, директорка з комерційних операцій у Східній Європі та Центральній Азії, Туреччині та Кавказі у Procter & Gamble Company: «Є один важливий момент для жінок – це пубертатність. Приблизно 50% впевненості формується саме на цьому етапі. Тому проводяться освітні програми (для дівчат цього віку), які охоплюються 70 млн дівчаток по всьому світу і ми хочемо надати вірну інформацію дівчаткам, а також їх мамам».

Також у процесі обговорення піднімали важливі питання про роль жінки в економічному розвитку та про перешкоди, які заважають жінкам брати участь в економічному та господарському розвитку.

Учасники та учасниці провели жваву дискусію із залом, відповідали на запитання та пообіцяли продовжити обговорення важливих питань у кулуарах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?