Революція на граніті: король Бельгії розповів про свою таємну поїздку до Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Революція на граніті: король Бельгії розповів про свою таємну поїздку до Києва

Революція на граніті: король Бельгії розповів про свою таємну поїздку до Києва
Джерело:  Укрінформ

Бельгійський король Філіп зізнався українському главі Петру Порошенко в тому, що таємно відвідував Київ. Він приїжджав до української столиці на так звану Революцію на граніті, влаштовану студентами в жовтні 1990 року.

Про таємний візит короля Філіпа до Києва розповів Порошенко на брифінгу в Брюсселі, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Король Бельгії під час зустрічі з президентом України згадав, що під час візиту до Києва він жив у звичайній квартирі, в якій йому довелося спати на підлозі. За словами Порошенка, після подібних зізнань він повною мірою відчув тепле ставлення Філіпа до України і Києва.

Нагадаємо, революцією на граніті називалися протести студентів, які висували Верховній Раді УРСР ряд вимог. Зокрема українська молодь наполягала на відмові від підписання союзного договору, поверненні українських солдатів на батьківщину, а також на прийнятті закону про проходження військової служби українськими солдатами на території республіки. Всі вимоги протестуючих були виконані Радою.

Слід додати, що 21 листопада 2017 року у Києві урочисто відзначили День гідності і свободи України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?