У Києві підвели підсумки Першого Українського Жіночого Конгресу: демократія без жінок неможлива
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві підвели підсумки Першого Українського Жіночого Конгресу: демократія без жінок неможлива

У Києві підвели підсумки Першого Українського Жіночого Конгресу: демократія без жінок неможлива
Джерело:  online.ua

У Києві протягом двох днів 22-23 листопада проходив Перший Український Жіночий Конгрес, який був організований за ініціативи Міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості», за підтримки Національного Демократичного Інституту, повідомляє ONLINE.UA.

Конгрес загалом зібрав близько 500 найактивніших жінок і чоловіків, успішних в політиці та бізнесі, представників неурядових організацій та медіа, та об’єднав їх довкола ідеї забезпечення ґендерної рівності в різних секторах українського суспільства, як базового елементу сталого розвитку нашої держави.

У рамках Конгресу відбулося 7 дискусійних панелей з питань посилення політичної і громадської участі жінок на різних рівнях, залучення жінок до процесу миротворчості та сектору безпеки, боротьби із ґендерно обумовленим насильством, а також подолання ґендерних стереотипів та посилення ґендерної освіти і просвіти.

У тематичних обговореннях брали участь 50 спікерів та спікерок, серед яких були перші особи держави, українські та іноземні парламентарі, представники Уряду, міжнародних організацій, місцевого самоврядування, вітчизняні та закордонні експерти.

Олена Кондратюк підвела підсумки двох днів та привітала всіх учасників Першого Українського Жіночого Конгресу.

Олена Кондратюк (фото - www.facebook.com/womenua.today)

Конгрес було завершено відеозверненням  Мадлен Олбрайт, Голови ради директорів НДІ, до учасників Першого Українського Жіночого Конгресу: "Україна завжди була близька моєму серцю, і коли я відвідувала її як Державний секретар США, і як Голова ради директорів Національного Демократичного Інституту минулого червня. За більше ніж 30 років, НДІ працював із тисячами жінок, молодими і старшого віку, з усіх регіонів. І я часто кажу: «Успіх без демократії сумнівний. Демократія без жінок неможлива. Я вітаю всіх вас із завданням, поставленим перед конгресом, - створення постійно діючої платформи, яка представлятиме всі сектори суспільства, жінок і чоловіків, для того, щоб вони в один голос говорили про пріоритети у боротьбі за ґендерну рівність".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?