Подорожчання бензину в Україні: ціни на пальне побили історичний рекорд
Категорія
Економіка
Дата публікації

Подорожчання бензину в Україні: ціни на пальне побили історичний рекорд

Подорожчання бензину в Україні: ціни на пальне побили історичний рекорд
Джерело:  Enkorr

На українських АЗС зафіксовано новий стрибок цін на бензин. Всі види бензину і дизельного палива подорожчали в середньому на 50 копійок, в результаті чого вартість пального досягла історичного максимуму.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Еnkorr.

За результатами цінового моніторингу ринку нафтопродуктів, 23-24 листопада було встановлено, що на найбільших в Україні АЗС, таких як OKKO і WOG, бензин подорожчав в середньому на 50 копійок. Таким чином, вартість А-95 досягла 29,99 гривень за 1 літр, А-92 подорожчав до 26,73 грн/л, а дизельне паливо - до 27,49 грн/л.

Читайте також: Обсяги транзиту газу через Україну побили семирічний рекорд

Експерт консалтингової компанії UPECO, що спеціалізується на ринках енергоносіїв, наголосив, що сегодняшні ціни на бензин в Україні вперше з лютого 2015 року досягли рекордного значення.

Нагадаємо, різке подорожчання бензину в Україні почалося у вересні 2017 року. За минулий період ціна на паливо в середньому зросла на 2,5-3 гривні за літр, що пов'язано з коливанням курсу долара.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти зробили прогноз курсу гривні на наступні кілька років. Очікується, що у 2018 року національна валюта впаде до позначки 27,3 гривень за один долар США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?