Україну атакує новий вірус-шифрувальник
Категорія
Технології
Дата публікації

Україну атакує новий вірус-шифрувальник

Україну атакує новий вірус-шифрувальник
Джерело:  online.ua

Україну продовжує атакувати вірус-шифрувальник Scarab. Його масове поширення 24 листопада зафіксували фахівці з кібербезпеки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу департаменту Нацполіції України.

Експерти встановили, що вірус-шифрувальник поширюється за допомогою найбільшої спам-ботнет мережі "Necurs", яка розіслала понад 12,5 млн замаскованих електронних листів з новою версією Scarab. У цих листах містилися 7Zip архіви, які запускали на комп'ютерах користувачів EXE-файли - віруси.

Читайте також: Новий вірус-шифрувальник вимагає гроші з користувачів Android девайсів

Відзначається, що отримуючи лист-вірус користувачі бачили тільки те, що до нього прикріплені файли з відсканованими документами. Але, відкривши такий лист, користувач автоматично запускає вірус на комп'ютері, який відкриває файл з вимогою викупу і розміщує його на робочому столі.

У повідомленні кіберполіції не зазначена сума викупу, але підкреслюється, що зловмисники попереджають користувача про те, що з кожним днем вона буде збільшуватися.

Фахівці департаменту Нацполіції рекомендують українцям ретельно ставитися до перевірки своєї електронної пошти та не відкривати сумнівну кореспонденцію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 24 жовтня на Україну була здійснена масштабна кібератака за допомогою шкідливого ПО під назвою «BadRabbit».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?