Космічний провал РФ: названі ймовірні причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Космічний провал РФ: названі ймовірні причини

Космічний провал РФ: названі ймовірні причини

Основною версією причин невдачі виведення російського супутника "Метеор-М" на орбіту називають людський фактор.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

Читайте також: Наносупутник, розроблений в українському університеті, вийшов на орбіту - Міносвіти і науки

Відзначається, що могла виникнути помилка в польотному завданні ракети-носія, внаслідок чого перший імпульс видали в неправильній орієнтації, і супутник з розгінним блоком впав в Атлантичний океан.

Варто зауважити, що раніше в відповідальних відомствах заявляли, що супутник знаходиться на нерозрахунковій орбіті, а після, - що він на ній не втримався.

У той же час, протодиякон Андрій Кураєв стверджує, що відповідальність за невдачу несуть священики, які освітили ракету.

"Якщо людина щось робить, а виходить погано, то для неї це питання задуматися, чи правильно вона чинить", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці 28 листопада з аеродрому Східний була запущена ракета-носій "Союз-2.1б", яка повинна була вивести на орбіту гідрометеорологічний супутник "Метеор-М" і ще 18 супутників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?