В Україні розповіли, що може зупинити будівництво Керченського мосту в Крим
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні розповіли, що може зупинити будівництво Керченського мосту в Крим

В Україні розповіли, що може зупинити будівництво Керченського мосту в Крим
Джерело:  online.ua

Незаконне будівництво Росією Керченського мосту в Крим можна зупинити тільки за допомогою додаткових санкцій і тиску міжнародних партнерів.

Про це в рамках Міжнародної конференції з морської безпеки висловився міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Будівництво російського моста в Крим близьке до завершення - The Guardian

Відзначається, що РФ активно веде господарську діяльність і будівництво в виключно морській економічній зоні України, що негативно позначається на економічних показниках підприємств. Зокрема, в портах Бердянська і Маріуполя зменшився вантажообіг і число суднозаходів.

Крім того, близько половини судів, які проходять через морський порт в Маріуполі, не відповідають габаритним обмеженням, які були введені при пропуску через Керченську протоку. Тільки до кінця 2017 це завдасть збитків в розмірі 5,6 млн грн для порту Бердянськ і 3,5 млн грн для порту Маріуполь.

Міністр вважає, що необхідно ввести нові обмежувальні заходи проти фізичних осіб і компаній, причетних до будівництва, а також проти Росії як держави.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко розпорядився підготувати позов до суду у зв'язку з екологічними збитками, які Росія завдала в ході будівництва Керченського мосту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?