Результати дослідження Республіканського Інституту США спростовують дані українських соціологів
Категорія
Політика
Дата публікації

Результати дослідження Республіканського Інституту США спростовують дані українських соціологів

Результати дослідження Республіканського Інституту США спростовують дані українських соціологів
Джерело:  fakty.ictv.ua

Компанія GfK на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту США провела соціологічне дослідження серед громадян України. Його результати в частині електоральних симпатій істотно відрізняються від даних, які раніше були опубліковані групою українських соціологів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ФАКТИ. ICTV.

Згідно з опитуванням, якби парламентські вибори відбулися вже найближчим часом, лідером би стала ВО «Батьківщина» Юлії Тимошенко, яку підтримали 12% українців. На другому місці знаходиться «Блок Петра Порошенка» з результатом в 7% голосів. Третє місце зайняла партія «За життя» Вадима Рабіновича, яка набрала б на виборах 6%. Такий же результат (6%) і у «Опозиційного блоку». Далі - Радикальна партія Олега Ляшка - 4% голосів, а також об'єднання «Самопоміч» та ВО «Свобода», які отримали по 3% підтримки.

Результати дослідження американських соціологів спростовують дані, які раніше надали їх українські колеги. Отже, виникають питання до компетентності та достовірності даних, наданих українськими соціологічними компаніями.

Також, в ході дослідження українців запитали про головні, на їхню думку, проблеми в країні. Топ-3 відповідей: корупція в державних органах, військовий конфлікт на Донбасі і зростання цін. Причому, понад 50% українців впевнені, що корупція корениться в вищих ешелонах влади.

Дане соціологічне дослідження проводилося фахівцями американської компанії GfK на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту США на всій території України (крім Криму та тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей) з 14 вересня по 10 жовтня 2017 року. Всього опитали 2 400 респондентів, похибка не перевищує 1,7%. Результати дослідження були опубліковані у вівторок, 28 листопада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?