Патріарх всієї Русі-України Філарет зробив скандальне звернення до Кирила
Категорія
Культура
Дата публікації

Патріарх всієї Русі-України Філарет зробив скандальне звернення до Кирила

Патріарх всієї Русі-України Філарет зробив скандальне звернення до Кирила
Джерело:  online.ua

Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет написав листа Патріарху Московському Кирилу, який став причиною бурхливих суперечок.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-центр Київського Патріархату.

Читайте також: УПЦ Московського патріархату отримала особливий статус

Відзначається, що раніше в росЗМІ з'явилися дані про те, що 16 листопада 2017 року Філарет звернувся до Кирила з закликом пробачити його і повернути в лоно "канонічної матері-церкви", що незабаром було спростоване в Україні.

Пізніше КП зробив офіційну заяву, в якій говориться, що київський патріарх закликав скасувати рішення, які заважають відновленню молитовного єднання між Московським і Київським Патріархатами, а також не давати особистим образам перешкоджати діалогу.

У той же час, прощення за свої гріхи Філарет просив, як робить кожен священнослужитель під час Літургії, проте, "вину розколу" в числі своїх "гріхів" він не визнає.

Крім того, уточнюється, що причиною написання листа є бажання почати діалог, яке раніше висловив Московський Патріархат за допомогою Першоієрарха РПЦЗ (МП) митрополита Іларіона.

Так, УПЦ КП закликає скасувати рішення про "зняття сану" і "анафемствування" від 1992 і 1997 року, які були безпідставно застосовані до Філарета, а також створити передумови для визнання автокефалії Помісної УПЦ Київського Патріархату.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо, в які церкви ходять громадяни України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?