На окупованому Донбасі виявили десятки незаконних в'язниць
Категорія
Події
Дата публікації

На окупованому Донбасі виявили десятки незаконних в'язниць

На окупованому Донбасі виявили десятки незаконних в'язниць

На окупованих територіях Луганської і Донецької області виявили 22 незаконні в'язниці, в яких люди постраждали від знущань і насильства. У цих незаконних місцях несвободи містяться сотні людей, серед яких є як чоловіки, так і жінки.

Про це повідомив голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко, передає ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також: Повністю під контролем ЗСУ: волонтери розповіли про успіх сил АТО на Донбасі

Розповідаючи про незаконні в'язниці на Донбасі, Щербаченко посилається на дані дослідження "Війна без правил: гендерно обумовлене насильство, пов'язане зі збройним конфліктом на сході України", яке провели правозахисники з обох сторін лінії розмежування конфлікту на сході України. Дослідники опитали понад 300 осіб, які стали жертвами насильства в незаконних в'язницях або ставали свідками знущань над людьми.

У звіті дослідження також виділено той факт, що в незаконних в'язницях окупованого Донбасу людей піддають сексуальному насильству. Особливу жорстокість, за даними правозахисників, бойовики проявляють до представників ЛГБТ-спільноти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ЛНР" почали масово визнаватися в участі в обстрілі мирного населення Донбасу в 2014 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?