Великобританія назвала Росію головною загрозою міжнародній безпеці
Категорія
Світ
Дата публікації

Великобританія назвала Росію головною загрозою міжнародній безпеці

Великобританія назвала Росію головною загрозою міжнародній безпеці
Джерело:  The Times

Росія є головною загрозою міжнародній безпеці, так як на протязі останніх двадцяти років втручається в справи сусідніх країн, в числі яких знаходяться Великобританія і її союзники.

З такою заявою виступив гендиректор Секретної розвідувальної служби Великобританії Алекс Юнгер, передає ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Читайте також: Прем'єрка Британії звинуватила Кремль в дестабілізації світового порядку і попередила про "холодну війну"

У своїй заяві Юнгер зазначає, що тільки на початку 90-х років Кремль погодився на міжнародні "правила гри", прийнявши норми світового порядку після закінчення холодної війни. За словами шефа британської розвідки, через кілька років Росія почала відкрито "фальсифікувати" ці норми, відверто порушуючи всі міжнародні угоди.

"Закріпившись завдяки зростанню цін на нафту і контролю Путіна над політичною системою, Росія кинула виклик системі безпеки шляхом втручання в політику інших країн", - заявив Юнгер.

У своєму інтерв'ю Юнгер також засудив "почуття безкарності" Кремля, на провокації якого довгий час не звертав уваги Захід. Але тепер, за твердженням Юнгера, ситуацію зміниться, так як Британія прийняла нову стратегію безпеки, яка дозволить повною мірою протистояти гібридної війні, яку Росія веде проти Європи.

Раніше британський прем'єр-міністр Тереза Мей повідомляла, що в Великобританії буде створено спеціальний комітет з розслідування можливого втручання Росії в референдум щодо виходу країни з ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, Британія підозрює Росію в кібератаках на ЗМІ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?