ЗМІ дізналися про план США по зняттю санкцій з Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗМІ дізналися про план США по зняттю санкцій з Росії

ЗМІ дізналися про план США по зняттю санкцій з Росії
Джерело:  Reuters

Після перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США обговорювався план по зняттю санкцій з Росії. Вашингтон і Москва вели переговори щодо пом'якшення антиросійських обмежувальних заходів в контексті будівництва атомної електростанції на Близькому Сході.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агенство Reuters.

Читайте також: В ЄС розглядають зняття санкцій з Росії

За даними джерела, в розпорядженні якого опинилося секретне електронне листування, під час переговорів йшлося про те, що в будівництві атомної електростнаціі повинна брати участь російська компанія "Об'єднані машинобудівні заводи", що знаходиться під санкціями. Також в одному з документів пропонувалося надати українській держкомпанії "Турбоатом" контракт на $45 млн в рамках цього проекту в обмін на те, що Україна пом'якшить позицію по антиросійським санкціям.

Відзначається, що цей план підтримував екс-радник Трампа Майкл Флінн, якого в даний час звинувачують в контактах з Росією. При цьому невідомо, які дії зробив Флінн для просування проекту зі зняття санкцій проти Росії в адміністрації Трампа.

Слід додати, що під час передвиборної кампанії Дональд Трамп неодноразово заявляв про намір пом'якшити антиросійські санкції, але після того, як став президентом, ввів нові обмежувальні заходи проти РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські санкції, спрямовані проти банківського і енергетичного секторів російської економіки, вступили в силу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?