Заборона "Сватів" в Україні: в Держкіно прокоментували скандальну ситуацію
Категорія
Культура
Дата публікації

Заборона "Сватів" в Україні: в Держкіно прокоментували скандальну ситуацію

Заборона "Сватів" в Україні: в Держкіно прокоментували скандальну ситуацію

Глава Держкіно Пилип Іллєнко поставив крапку в скандалі з забороною серіалу "Свати" в Україні. Він відреагував на закиди одного з творців фільму Володимира Зеленського, який заявив, що з популярним серіалом "зіграли в наперстки".

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Читайте також: Заборона серіалу "Свати": в Держкіно різко прокоментували ситуацію

Іллєнко наголосив, що не Держкіно було ініціатором позбавлення "Сватів" прокатної ліцензії, а Міністерство культури. При цьому він вважає правильним і чесним заборону серіалу в Україні через російського актора Федора Добронравова, якому СБУ заборонила в'їзд в країну на три роки.

Глава Держкіно додав, що у нього особисто немає питань до "Сватів", але перед законом усі рівні. Іллєнко при цьому віддав належне таланту Зеленського, але нагадав, що Росія на сьогоднішній день продовжує війну проти України та анексію Криму, в чому Москву підтримує Добронравов.

Також Іллєнко зазначив, що дуже довгий час російські актори знімалися в українських фільмах, орієнтованих на російський ринок. Тому він закликав творців кіно переключитися на українського глядача і перестати "доїдати недоїдки чужого столу".

Як повідомляв ONLINE.UA, що Держкіно скасувало державну реєстрацію серіалу "Свати", а також анулювало його прокатні посвідчення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?