Українці зможуть спостерігати яскравий супермісяць 2017 року: названа дата
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Українці зможуть спостерігати яскравий супермісяць 2017 року: названа дата

NASA
Українці зможуть спостерігати яскравий супермісяць 2017 року: названа дата

В ніч з 3 на 4 грудня земляни зможуть спостерігати одне з найяскравіших космічних явищ - супермісяць. У цей період Місяць наблизиться до Землі на максимально близьку відстань, в результаті чого українці зможуть побачити збільшений розмір місячного диска на небі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NASA.

Читайте також: Супермісяць і загибель зірок: з'явився топ-10 фото від NASA за 2016 рік

Відомо, що побачити супермісяць в Україні можна буде з 18 години 3 грудня за київським часом, а його пік припаде на 19:49. У цей момент Місяць наблизиться до Землі на максимально близьку відстань в 357 495 км - супутник Землі буде здаватися на 14% більше і світити на 30% яскравіше.

Фахівці агентства уточнили, що подібний супермісяць можна буде спостерігати ще на початку 2018 року - 1 і 31 січня. При цьому третє за місяць зближення Місяця і Землі співпаде з повним місячним затемненням.

Слід додати, що супермісяць не аномалія, тому не робить негативного впливу на здоров'я людини. При цьому медики зазначають, що космічне явище може відбитися на психоемоційному стані вразливих людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що супермісяць 2016 року вразив землян своїми масштабами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?