"Нелегальне угруповання": Луценко різко висловився про роботу НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

"Нелегальне угруповання": Луценко різко висловився про роботу НАБУ

"Нелегальне угруповання": Луценко різко висловився про роботу НАБУ
Джерело:  online.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко назвав незаконними методи роботи НАБУ, а співробітників антикорупційного бюро - нелегальними агентами.

З такою різкою заявою він виступив в прямому ефірі українського телеканалу, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Генпрокурор Луценко задекларував дуже щедрий подарунок від сина

На думку Луценко, весь апарат Національного антикорупційного бюро України є "нелегальним угрупованням", так як його агенти були прийняті на роботу за закритими процедурами, а не на відкритому конкурсі, що передбачено українським законодавством. Також глава Генпрократури підкреслив, що НАБУ використовує в своїй роботі "контрабандну" прослуховувальну апаратуру, яка не має реєстрації в Україні.

Генпрокурор обурений тим, що нелегальні агенти НАБУ, які не мають доступу до держтаємниці, отримують секретні матеріали "прослушки" СБУ. За його словами, це є кримінальним злочином.

Слід додати, що з таким коментарем про роботу НАБУ Юрій Луценко виступив після чергового скандалу, що виник після обшуків у одного з агентів антикорупційного бюро, які провела Генпрокуратура. Глава НАБУ Артем Ситник звинуватив ГПУ і СБУ в зриві важливої спецоперації. Ситник підкреслив, що очолюване ним відомство проведе службове розслідування дій СБУ і Генпрокуратури України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАБУ почало розслідувати можливе незаконне збагачення генерального прокурора України Юрія Луценко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?