Порошенко закликав підвищити мінімальну зарплату українцям: названа сума
Категорія
Економіка
Дата публікації

Порошенко закликав підвищити мінімальну зарплату українцям: названа сума

Порошенко закликав підвищити мінімальну зарплату українцям: названа сума
Джерело:  online.ua

Український голова Петро Порошенко закликав уряд підвищити мінімальну зарплату українцям. Він сподівається, що Кабміну після аналізу виконання бюджету на 2017 рік вдасться її збільшити до 4100 гривень.

Про це повідомив прес-секретар президента Святослав Цеголко на своїй сторінці в соціальній мережі, передає ONLINE.UA.

Читайте також: В Україні підвищили розмір допомоги по безробіттю: названа сума

Під час виступу на II Всеукраїнському форумі об'єднаних громад, який пройшов 4 грудня в Києві, Порошенко публічно звернувся до Кабміну з пропозицією підняти українцям зарплату. Він нагадав, що в минулому році уряду вдалося підвищити її в два рази - з 1600 до 3200 гривень.

Гарант вважає, що курс на підвищення вартості робочої сили слід продовжувати. Також він закликав українських підприємців підтримувати рівень зарплати на європейському рівні.

Слід додати, що в бюджетній резолюції прописаний план підвищення мінімальної заробітної плати в Україні. З 1 січня 2018 року пропонується встановити мінімалку в розмірі 3723 гривень, а в 2019 році підняти її до 4173 гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 грудня 2017 року Україні зріс прожитковий мінімум до 1762 грн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?