Росія почала розслідування проти "міністра ЛНР"
Категорія
Події
Дата публікації

Росія почала розслідування проти "міністра ЛНР"

Росія почала розслідування проти "міністра ЛНР"
Джерело:  РБК

Слідчий комітет Росії почав розслідувати причетність екс-"міністра МВС" "ЛНР" Ігоря Корнета до приховування слідів вбивства росіянина Артема Булгакова в листопаді 2016 року.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російський РБК, що цитує джерела в СК РФ.

Читайте також: Дочка бойовика "ЛНР" Корнета відреклася від нього

Відзначається, що кадровий військовий РФ Артем Булгаков народився в 1989 році, і в червні 2014 року потрапив до окупованого Донецька, де брав участь в спецопераціях "прокуратури" і "розвідки" угруповання "ДНР", після чого його в 2015 році перевели в "МВС ЛНР".

9 листопада 2016 року Булгаков загинув від вогнепального поранення, при цьому, в "ЛНР" заявили, що він вистрілив сам у себе, поки чистив зброю, в той час як командир загиблого розповів його матері, що юнака вбив снайпер, в зв'язку з чим вона звернулася в СК РФ.

Було встановлено, що з 25 вересня по 9 листопада 2016 Булгаков перебував в особистій охороні Корнета, і в день загибелі перебував в будівлі "МВС ЛНР", де сталася конфліктна ситуація, внаслідок якої російського військового застрелили. Коли Корнету доповіли про інцидент, той розпорядився оформити Булгакова як "працівника МВС ЛНР", що загинув внаслідок необережного поводження зі зброєю.

Найближчим часом Корнету хочуть вислати повістку на допит у цій справі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше між Ігорем Корнетом і екс-ватажком "ЛНР" Ігорем Плотницьким стався конфлікт, який закінчився втечею Плотницького в Росію і заявою про відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?