Янгольське терпіння: в МЗС Польщі звернулися з докором до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Янгольське терпіння: в МЗС Польщі звернулися з докором до України

Янгольське терпіння: в МЗС Польщі звернулися з докором до України
Джерело:  Polska The Times

Польща довго проявляла "янгольське терпіння" по відношенню до України.

Про це міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський розповів в ході інтерв'ю виданню Polska The Times, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Польщі з уламків пам'ятника УПА побудували дорогу

Ващиковський заявив, що проблеми в польсько-українських відносинах з'явилися після ситуації з забороною в'їзду на територію України меру Перемишля Роберту Хомі, після чого Україна зачепила історичні аспекти відносин з Польщею.

Політик нагадав, що є актуальними проблеми із забороною ексгумації жертв Другої світової війни та польською мовою в Україні.

На його думку, Варшава ставилася до Києва з "янгольським терпінням", проте вже пройшло два роки, як "на пропозиції не було відповіді, або реакція була негативною", внаслідок чого Польщі довелося вжити заходів.

Глава МЗС заявив, що в Польщі бачать проблеми, однак, навмисно, на прохання української сторони, не розголошують їх, щоб Росія не змогла використати конфлікт на свою користь.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше віце-консул Польщі Марек Запур назвав українське місто Львів польським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?