МОЗ планує безкоштовно видавати ліки від депресії
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ планує безкоштовно видавати ліки від депресії

МОЗ планує безкоштовно видавати ліки від депресії
Джерело:  online.ua

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун хоче безкоштовно видавати ліки проти депресії завдяки програмі "Доступні ліки".

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

Згідно з даними, в Україні від психічних розладів страждає близько 30% людей, а до 2030 року депресія може стати однією з найпоширеніших хвороб в країні.

Супрун пояснює, що без відповідного медикаментозного лікування, проблема не відступить, тому в міністерстві планують вводити сучасні методи діагностики для лікування психічних розладів.

Читайте також: Україна побила неприємний рекорд серед країн Європи

У МОЗ вперше розроблена концепція розвитку охорони психічного здоров'я в Україні до 2030 року, яка буде працювати в єдиному міжвідомчому просторі.

"Тому МОЗ пропонує включити ліки проти депресії в програму "Доступні ліки". Люди зможуть отримати їх безкоштовно або з невеликою доплатою, після того, як їх пропише фахівець", - пише Супрун.

Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі з'явився перелік медикаментів, які небажано використовувати для лікування простудних захворювань у дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?