У Гаазі відзвітували про розслідування агресії Росії проти України
Категорія
Україна
Дата публікації

У Гаазі відзвітували про розслідування агресії Росії проти України

У Гаазі відзвітували про розслідування агресії Росії проти України
Джерело:  online.ua

Міжнародний кримінальний суд в Гаазі представив щорічну доповідь з розслідування подій Майдану, агресії Росії проти України на Донбасі і в Криму.

У доповіді представлені матеріали розслідування з 1 жовтня 2016 року по 30 листопада 2017 року, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Будівництво Керченського моста: окупанти заявили про завершення важливого етапу

Відзначається, що 27 лютого 2014 збройні особи в камуфляжі захопили адміністративні будівлі в Криму, через деякий час після чого Росія визнала, що це були її військові. В силу обставин, що склалися, на території півострова поширюється "право міжнародних збройних конфліктів". Було встановлено, що в Криму відбувалися вбивства, зникнення людей, примусовий призов на службу в армію Росії, утиск кримських татар, і т.д.

Також було встановлено, що найпізніше з 14 липня 2014 року на території Луганської та Донецької області почалося пряме військове протистояння між військовими Росії та України. З 20 лютого 2014 року на Донбасі було зафіксовано понад 1,2 тисячі злочинів, зокрема, - вбивств, сексуальних і гендерних злочинів, катувань, руйнування об'єктів.

За попередніми даними, події Майдану з 21 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року не були злочинами проти людяності.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Міноборони РФ опублікував статистику смертності серед російських військових за 2012-2016 роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?