МОК прийняв жорстке рішення щодо участі Росії в Олімпіаді-2018
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК прийняв жорстке рішення щодо участі Росії в Олімпіаді-2018

МОК прийняв жорстке рішення щодо участі Росії в Олімпіаді-2018
Джерело:  online.ua

Міжнародний олімпійський комітет відсторонив Російську Федерацію від участі в Олімпійських іграх, які взимку 2018 року пройдуть в Південній Кореї.

Рішення про це було опубліковано у вівторок, 5 грудня, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: Допінг-скандал в Росії: Олімпійський комітет прийняв суворе рішення по лижникам

Відзначається, що спеціальна комісія досліджувала порушення антидопінгових правил російськими спортсменами під час Олімпіади 2014 року і з'ясувала, що РФ використала методику "зникнення позитивних допінг-проб", а також порушила ряд правил на договірному, юридичному та адміністративному рівнях.

Так, було рекомендовано негайно призупинити діяльність Олімпійського комітету Росії, який повинен компенсувати гроші, витрачені на розслідування, вжити жорстких санкційних заходів щодо антидопінгової системи Росії, організаторів Олімпіади-2014 і чиновників Мінспорту РФ тих часів, відмовити в акредитації представникам Мінспорту РФ на Олімпіаді-2018.

У разі дотримання всіх умов, МОК може частково або повністю змінити рішення про відсторонення РФ від участі в Олімпіаді-2018.

У той же час, російські спортсмени, які будуть визнані "чистими" від використання допінгу, зможуть взяти участь у зимовій Олімпіаді в Південній Кореї під олімпійськими прапорами і з спеціальним маркуванням.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МОК довічно дискваліфікував відомих російських спортсменок Анастасію Доценко, Ольгу Зайцеву і Юлію Чекалеву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?