Підвищення тарифів комунальних послуг ставить українців на межу виживання, - Рабінович
Категорія
Економіка
Дата публікації

Підвищення тарифів комунальних послуг ставить українців на межу виживання, - Рабінович

Підвищення тарифів комунальних послуг ставить українців на межу виживання, - Рабінович

Думку про те, що постійне зростання вартості комунальних послуг ставить більшість українців на межу виживання, на своїй сторінці  в Facebook висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини і лідер партії «За життя» Вадим Рабінович. Про це повідомляє КП в Україні, передає ONLINE.UA.

«Так-так, Кабмін знову підвищив тарифи на житлово-комунальні послуги - в цей раз на холодну і гарячу воду, плюс на тепло. І це вже третій раз за рік! У квітні, в липні і ось зараз. Так само було і в минулому, і в позаминулому році », - підкреслив він.

Нардеп навів, для порівняння, старі і нові комунальні тарифи на тепло, встановлені в різних регіонах.
«Тенденція насправді лякає, друзі, причому, по всій Україні. Порівняйте: в Одесі ще два роки тому тепло коштувало 543 грн / Гкал, зараз його вартість підвищили до 1127 грн. У Херсоні було - 583 грн, стало - 1106 грн. У Дніпрі було - 562 грн, стало - 1045 грн. У Хмельницькому було - 488 грн, стало - 1008 грн. По всій країні зростання в середньому більш ніж на 100%! »- зазначив політик.

Політик додав, що значне зростання тарифів спостерігається також по воді, а не тільки з теплопостачання.
«У тій же Одесі тепер кубометр гарячої води коштує 75 грн. Виходячи з норми споживання в 3 кубометра, на виході отримуємо 225 грн в платіжках. В інших містах картина майже не відрізняється. У Херсоні вода тепер коштує 82 грн, в платіжках отримаємо 246 грн; в Дніпрі вода вже по 87 грн, за місяць набіжить 261 грн, в Хмельницькому після підняття ціни до 72 грн / куб. м. в платіжках буде 216 грн і так далі », - розповів нардеп.

За його словами, постійно зростаючі тарифи на тепло і воду, а також на газ електрику та інше, ставлять більшість українців на межу виживання.

«Не забудьте до тепла і води додати і інші тарифи - газ, електрику (ціну якого, до речі, Кабмін в наступному році планує підняти мінімум на 25%) та інше. А потім порівняйте отриману суму із середньою зарплатою і пенсією по Україні. Скільки ще підвищень тарифів необхідно, щоб здебільшого українців нема на що було просто виживати? »- резюмував він.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?