Новий прем'єр Польщі зробив різку заяву про біженців з України
Категорія
Політика
Дата публікації

Новий прем'єр Польщі зробив різку заяву про біженців з України

Новий прем'єр Польщі зробив різку заяву про біженців з України

Новий прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, якого 9 грудня польський президент Анджей Дуда призначив на пост голови кабінету міністрів, виступив з різкою заявою на адресу України. У свій перший робочий день він заявив, що відносини з Україною необхідно будувати на історичній правді, не забуваючи про "геноцид на Волині".

З такою заявою Моравецький виступив в ефірі Polskie Radio, передає ONLINE.UA.

Читайте також: Віце-консул Польщі зробив скандальну заяву про приналежність Львова

Польський прем'єр-міністр підкреслив, що його країна за останні роки прийняла багато українських біженців, яких врятувала від війни. При цьому він додав, що за Польщею залишається право приймати рішення про прийом біженців. Ця заява Моравецького стала відповіддю Європейської комісії, яка напередодні направила до суду ЄС скарги проти Чехії, Угорщини і Польщі за невиконання юридичних зобов'язань по переміщенню мігрантів.

У свою чергу, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що на даний момент в Польщі знаходиться близько мільйона українців. Він вважає, що саме громадяни України рятують польську економіку, а не польська влада є "рятівниками" українців. Клімкін також додав, що Україна завжди буде вважати Польщу "другом" і розвивати відносини з польською стороною, включаючи питання історичної пам'яті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС Польщі звернулися з докором до України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?