"Гул Землі": зафіксована нова природна аномалія в Індійському океані
Категорія
Технології
Дата публікації

"Гул Землі": зафіксована нова природна аномалія в Індійському океані

"Гул Землі": зафіксована нова природна аномалія в Індійському океані
Джерело:  online.ua

Сейсмологи зафіксували нову природну аномалію у дна Індійського океану. Виявлений феномен вони назвали "гулом Землі", якому поки що не знайшли пояснення.

Результати дослідження були опубліковані в журналі Geophysical Research Letters, передає ONLINE.UA.

Читайте також: NASA показало незвичайні гігантські хмари на Юпітері

Відзначається, що акустичні аномалії, зафіксовані в Індійському океані, неможливо почути - їх чутність в 10 тисяч разів нижче мінімального порога сприйняття людського вуха. Але при цьому "гул" чути навіть при нульовій сейсмічній активності океану, що спантеличує вчених.

Фахівці уточнили, що "гул Землі" був зафіксований в двох точках - на глибині 4540 і 4260 метрів. Частота звукових хвиль коливається від 2,9 до 4,5 міллігерца.

Слід додати, що подібний феномен раніше фіксувався сейсмологами майже 20 років тому. Але до сих пір експерти не змогли з'ясувати причину його появи. Вони вважають, що найімовірніше "гул Землі" виникає через акустичний резонанс між атмосферою і земною корою.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені виявили живі бактерії на зовнішній обшивці Міжнародної космічної станції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?