В Осло вручили Нобелівську премію миру: назван лауреат
Категорія
Світ
Дата публікації

В Осло вручили Нобелівську премію миру: назван лауреат

В Осло вручили Нобелівську премію миру: назван лауреат

У неділю, 10 грудня в Осло відбулася церемонія вручення Нобелівської премії миру. Лауреатом премії в 2017 році стала міжнародна компанія ICAN, яка об'єднує 468 громадських організацій з 100 країн, виступаючих за відмову від ядерної зброї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Читайте також: Нобелівську премію з хімії присудили вченим за розробку кріоелектронних мікроскопії

Відомо, що почесну нагороду і грошові кошти у розмірі 945 тисяч євро отримали директор компанії ICAN Беатріс Фінн і Сецуко Терлоу, яка пережила бомбардування Хіросіми в 1945 році.

Слід додати, що лауреатами Нобелівської премії в області фізіології і медицини в 2017 році стали вчені Майкл Янг, Джеффрі Хол і Майкл Росбаш за дослідження, яке показало зв'язок між добовим фізіологічним ритмом людини і його здоров'ям. Нобелівська премія з літератури в 2017 році дісталася британському письменникові Кадзуо Ісігуро.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в 2016 році лауреатом Нобелівської премії миру став президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?