Зникнення підводного човна в Аргентині: виявлено несподівані подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Зникнення підводного човна в Аргентині: виявлено несподівані подробиці

Зникнення підводного човна в Аргентині: виявлено несподівані подробиці
Джерело:  br.de

До зникнення аргентинського підводного човна можуть бути причетні німецькі компанії. В ході розслідування було встановлено, що на судні були замінені акумулятори, невідповідні стандартам якості, які і стали причиною загибелі субмарини.

Про це заявила голова комітету у закордонних справах аргентинського парламенту Корнелія Шмідт-Лірман, передає ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання Bayerischer Rundfunk.

Читайте також:У районі пошуків підводного човна в Аргентині виявлений невідомий об'єкт

Представник аргентинського парламенту зазначила, що в ході розслідування було встановлено можливий факт причетності німецьких компаній Ferrostaal та EnerSys-Hawker до зникнення субмарини. Уточнюється, що саме з цими компаніями було укладено договір на поставку акумуляторів. Корнелія Шмідт-Лірман підкреслила, що невідомо, чи були поставлені дані деталі з Німеччини, але зараз слідство встановлює, хто з інженерів підписав документ про завершення ремонту на судні.

Нагадаємо, підводний човен ВМС Аргентини "Сан-Хуан", на борту якого знаходилося 44 людини, перестав виходити на зв'язок 15 листопада. Незадовго до зникнення капітан субмарини подавав сигнал про пожежу на судні, яка виникла через вихід з ладу акумуляторів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ВМС Аргентини заявили про припинення операції з порятунку членів екіпажу підводного човна, але продовжують розслідування його зникнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?