На Чорнобильській АЕС виявили несподіваний об'єкт
Категорія
Україна
Дата публікації

На Чорнобильській АЕС виявили несподіваний об'єкт

На Чорнобильській АЕС виявили несподіваний об'єкт
Джерело:  online.ua

На Чорнобильській АЕС в районі блоку № 4 під час демонтажу покрівлі машинного залу виявили уламки гелікоптера Мі-8, який зазнав аварії в 1986 році.

Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з управління зоною відчуження, передає ONLINE.UA.

Читайте також: У зоні ЧАЕС у Київській області почалися будівельні роботи

У повідомленні говориться, що в ході робіт з ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС були виявлені уламки хвостової частини вертоліту з обламаними елементами рульового гвинта. На даний момент фахівці розглядають можливість вилучення об'єкта, який планують помістити в музей як експонат.

Нагадаємо, аварія вертоліту Мі-8 сталася 2 жовтня 1986 року. Трагедія відбулася під час обробки даху блоків другої черги ЧАЕС через те, що на висотному крані було відсутнє сигнальне обладнання, в результаті чого вертоліт зачепив його лопатями.

В результаті події загинуло троє членів екіпажу - Олександр Юнгкінд, Володимир Воробйов та Микола Ганжук. Після загибелі їм встановили пам'ятник в Чорнобилі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман показав нове відео, на якому відображені етапи монтажу Арки, яка накриває зруйнований в 1986 році четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?